Site icon fener.org

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turunda Sevilla’ya konuk oluyor

Fenerbahçe Futbol Takımı

Fenerbahçemiz, UEFA Avrupa Ligi Son16 Turu ilk maçında deplasmanda İspanya temsilcisi Sevilla ile karşılaşacak. Yarın (9 Mart Perşembe günü) İspanya’nın Sevilla kentindeki Ramon Sanchez Pizjuan Stadyumu’nda, TSİ 23.00’te başlayacak karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonundan hakem François Letexier yönetecek. Exxen’den canlı yayınlanacak müsabakada Letexier’in yardımcılıklarını Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni yapacak.
 
Fenerbahçe ve Sevilla, 2008 yılında Şampiyonlar Ligi Son 16 Turunda eşleşmiş, Takımımız İspanyol rakibini eleyerek adını çeyrek finale yazdırmıştı.
 
Takımımız, Rennes, Dinamo Kiev, AEK Larnaca’nın yer aldığı UEFA Avrupa Ligi B Grubu’nu, 6 maçta elde ettiği 4 galibiyet ve 2 beraberliten gelen 14 puanla lider bitirdi ve adını son 16 turuna yazdırdı.
 
Avrupa Ligi’nin 6 kupayla en çok kazanan takımı olan Sevilla, Manchester City, Borussia Dortmund ve Kopenhag’ın olduğu Şampiyonlar Ligi G Grubu’nu 3. sırada tamamlayarak yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etti. Play-off turunda Hollanda’nın PSV Eindhoven takımıyla eşleşen Sevilla, evinde 3-0 yendiği rakibine deplasmanda 2-0 yenilmesine rağmen tur atladı ve Fenerbahçe’nin rakibi oldu.
 
Takımımız, İspanya temsilcisi karşısında Avrupa kupalarındaki 253. maçına çıkacak. Takımımız, Avrupa kupalarındaki 252 müsabakada 94 galibiyet, 55 beraberlik ve 103 mağlubiyet yaşadı. Bu maçlarda rakip fileleri 325 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 365 gol gördü.
 
Fenerbahçe, eski adıyla UEFA Kupası, yeni adıyla ise UEFA Avrupa Ligi’nde 135. maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, daha önce, bu kulvarda 134 müsabakada 59 galibiyet, 33 beraberlik ve 42 mağlubiyet yaşadı. Fenerbahçe rakip filelere 190 gol gönderirken, kalesinde 169 gol gördü.

Exit mobile version