Site icon fener.org

Fenerbahçe Beko, Real Madrid’i konuk ediyor

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 2022-23 sezonu 11. hafta maçında Real Madrid’i konuk ediyor. Bugün (2 Aralık Cuma günü) saat 20.45’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak mücadele S Sport tarafından canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı Sasa Pukl (Slovenya), Ilija Belosevic (Sırbistan), Luka Kardum (Hırvatistan) hakem üçlüsü yönetecek.

Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague’de son olarak çift maç haftasında mücadele etti. İlk olarak 22 Kasım Salı günü Monaco’ya konuk olan Fenerbahçe Beko, rakibini 93-96 ile geçti. Ardından 24 Kasım Perşembe günü Emporio Armani Milano’ya konuk olan Fenerbahçe Beko, bu maçtan da 72-82 galip ayrıldı.

Takımımız, son resmi maçına Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde çıktı. 29 Kasım Salı günü Beşiktaş Emlakjet’e konuk olan Fenerbahçe Beko, rakibini 72-81 yenerek sekizde sekiz yaptı.

Takımımızda Nemanja Bjelica, Scottie Wilbekin ve Dyshawn Pierre sakatlıkları nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. Hastalığı bulunan Marko Guduric’in durumu ise maç saatinde netlik kazanacak.

Koç Chus Mateo tarafından çalıştırılan Real Madrid, bu sezon EuroLeague’de oynadığı 10 maçta yedi galibiyet aldı. Rakibimiz, son olarak 24 Kasım Perşembe günü konuk ettiği Partizan’ı 105-97 yendi. Real’de Sergio Llull 20, Walter Tavares 17, Gabriel Deck ve Mario Hezonja 15’er sayı üretti.

Rakibimiz, İspanya Ligi ACB’de bu sezon oynadığı dokuz karşılaşmada yedi galibiyet elde etti. Real Madrid, son olarak 27 Kasım Pazar günü konuk olduğu Real Betis’i 55-73 ile geçti. Betis maçında Sergio Rodriguez ve Gabriel Deck 10’ar sayı buldu.

Fenerbahçe Beko, rakibiyle EuroLeague güncel formatında 25 defa karşılaştı ve bu mücadelelerde 9 galibiyet elde etti.

Exit mobile version