Site icon fener.org

Fenerbahçe Beko, Türkiye Kupası çeyrek finalinde Tofaş’a konuk oluyor

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Bitci Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmasında Tofaş’a konuk oluyor. Yarın (15 Şubat Salı günü) saat 20.30’da Tofaş Salonu’nda oynanacak mücadele Tivibu Spor tarafından canlı yayınlanacak.

ING Basketbol Süper Ligi’nde sezonun ilk yarısını ilk sekiz sırada tamamlayan takımların mücadele etme hakkı kazandığı Bitci Türkiye Kupası’nda takımımız, yapılan kura çekimi sonucunda Bursa temsilcisi Tofaş ile eşleşmişti.

Tofaş’ın ev sahipliğinde ve tek maçlık eleminasyon sistemi ile gerçekleşecek bu eşleşmenin galibi, Gaziantep Basketbol-Galatasaray NEF eşleşmesinden gelecek ekiple 18 Şubat Cuma günü Tofaş Spor Salonu’nda yarı final mücadelesine çıkacak.

Ekibimiz, Turkish Airlines EuroLeague’deki son maçında 8 Şubat Salı günü Real Madrid’i konuk etti. Fenerbahçe Beko, rakibini 66-51 mağlup etti. Fenerbahçe Beko’nun EuroLeague’de 22 maçta 12 galibiyeti bulunuyor.

Takımımız, son resmi karşılaşmasına ise ING Basketbol Süper Ligi’nde çıktı. 13 Şubat Pazar günü Gaziantep Basketbol’a konuk olan Fenerbahçe Beko, rakibini 70-86 yenerek 21. maçında 17. galibiyetini aldı ve liderliğini sürdürdü.

Ahmet Çakı tarafından çalıştırılan Tofaş, ING Basketbol Süper Ligi’nde bu sezon oynadığı 21 maçta 12 galibiyet aldı. Rakibimiz, son lig karşılaşmasında 13 Şubat Pazar günü konuk olduğu Anadolu Efes’e 84-77 yenildi.

Bursa temsilcisi, bu sezon ülkemizi Fiba Şampiyonlar Ligi’nde temsil ediyor. İlk turda F Grubu’ndan altı maçta dört galibiyet ile Strasbourg, Oostende ve Kalev takımlarının önünde lider olarak ikinci tura yükselen Tofaş, bu turda da J Grubu’nda mücadele ediyor. Bu turda ilk üç maçından galibiyetle ayrılan Tofaş, son olarak 8 Şubat Salı günü konuk olduğu Treviso’yu 51-92 yendi.

İki takım arasında ING Basketbol Süper Ligi’nin ilk yarısında 19 Aralık Pazar günü Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan maçı Fenerbahçe Beko 82-72 kazandı.

Exit mobile version