Site icon fener.org

Semih Özsoy: Ergin Ataman Türk basketbolunu oyuncak etti

Fenerbahçe Başkanvekili Semih Özsoy

İtalyan oyuncumuz Gigi Datome’un hastaneye sevki için ambulans tahsis edilmediğini ifade eden Semih Özsoy, Anadolu Efes koçu Ergin Ataman için sert ifadeler kullandı. Özsoy, Başkan Ali Koç’un, toplantıya yetişemediğini ilettikten sonra şunları söyledi:

“Dün akşam yaşananlar insanlık adına üzücüydü. Travma riski ile karşı karşıya kalan oyuncumuz ambulans ile hastaneye götürülmemiştir. Anadolu Efes’in arsızlığı sermaye edinmiş koçunun ardı arkası kesilmeyen tavırları, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun burada gerekli cezaları vermemesi ve bugün gelinen yer.

Anadolu Efes’in başantrenörü; Ali Koç’a azmettirici dedi ve TBF buna hiçbir şey yapmadı, yapanın yanına kâr kaldı. Bu zâtın, Kızılyıldız ile büyük Karşıyaka camiası ile sorunları var.

Sporda görmediğimiz her şeyi bu zat ile gördük. Polis şapkası mı dersiniz, kurşun geçirmez yelek mi dersiniz… En son da kulaklıkla sahaya çıktı.

Seyircimize yapılanlar Ergin Ataman’ın yönlendirmesiyle yapılmıştır.

Dünyanın bir tarafından gelmiş Efes’in Amerikalı oyuncularının eşlerinin dün tribünlerde yaptığı hareketler de kabul edilemezdir. İşte bu iklimi yaratan, sağlayan Ergin Ataman’ın kendisidir. Bu Türk basketbolu için tehlikelidir.

Ergin Ataman Türk basketbolunu oyuncak ederken, Türkiye Basketbol Federasyonu buna seyirci kalıyor.”

Ambulans konusuyla ilgili Anadolu Efes tarafından ise şu açıklamalar yapılmıştı:

“Fenerbahçe Beko sağlık heyetinden alınan geri bildirim doğrultusunda gerçekleştirilen işlem de bu şekilde olmuştur. Ayrıca olay anında kulüp yetkililerimize ve kulüp sağlık heyetimize, Fenerbahçe Beko kulüp yetkilileri veya sağlık heyeti tarafından acil ambulans talebi yönünde bir başvuru olmamıştır. Kulübümüz için oyuncu sağlığı, tüm sonuç ve başarılardan öndedir. Anadolu Efes Spor Kulübü olarak konunun takipçisi olacağız. Hangi takımdan olursa olsun sporcu sağlığının, kulübümüz için her şeyden önce geldiğinin altını bir kez daha çizmek isteriz.”

Türkiye Basketbol Federasyonu bir duyuru yayınlayarak, konuyla ilgili araştırma başlatıldığını açıkladı. Federasyonunu açıklaması şu şekilde:

“Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin 17 Haziran Pazartesi günü oynanan 5. maçının ardından gündeme gelen ‘Ambulans olayı’ ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Müsabakalar esnasındaki sağlık personeli ile ilgili maddemiz “Basketbol Süper Ligi Yönetim Esasları” talimatımızın 37. maddesinde açık bir şekilde belirtilmiştir. Yaşanan hadise üzerine, olayın tüm taraflarını kapsayacak şekilde gerekli araştırmalar başlatılmıştır.”

Exit mobile version